Министърът на земеделието Явор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни

...
Министърът на земеделието Явор ГечевЯвор Гечев е роден на 10 юни
Коментари Харесай

Министър Гечев обсъди с производители на оранжерийна продукция мерките за подпомагане на сектора


Министърът на земеделието Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година разиска с производители на оранжерийна продукция в Куртово Конаре проблемите в бранша и ограниченията за подкрепяне на земеделските производители. На срещата стопаните показаха данни за възходящите разноски за сила и нуждата от ефикасна битка с стопански значими заболявания по растенията.

Министър Гечев напомни, че до 16 септември 2022 година се одобряват заявки по схемата „ Помощ в поддръжка на ликвидността на аграрни стопани за превъзмогване на отрицателното икономическо влияние на съветската експанзия против Украйна “ за 2022 година, като секторът ще бъде подкрепят с 426 млн. лева от държавния бюджет. „ Съкратихме периодите за банкет на документи, тъй като за земеделските производители е значимо да получат средствата оптимално бързо “, уточни аграрният министър.

От Българската асоциация на производителите на оранжерийна продукция повдигнаха и тематиката за Националната стратегия за надзор на доматен миниращ молец.





„ Наясно съм пред какви компликации сте изправени, годината не е лека за бранша, ще решаваме настоящите въпроси в непрекъснат разговор. Това разрешава в точния момент да се очертаят проблемите и бързото им решение “, сподели министър Явор Гечев  Явор Гечев Явор Гечев е роден на 10 юни 1978 година в Пловдив. По обучение е инженер-агроном.   През 2001 година.





 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР